elektronikci
FD Üye
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Dış hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 adet muz
- 1 paket pasta kreması
- 1 su bardağı soğuk süt
- Damla çikolata
- 1 fincan iri çekilmiş fındık ve fıstık
- 1 paket kremşanti,
- Benmari yolu eritilmiş 5 modül bitter çikolata
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremşanti ve süt çırpılarak buzdolabına alınır.
- Sonra yumurta akları ve şeker çırpılarak köpük kıvamına getirilir.
- Sonra yumurta sarıları,un,kakao,kabartma tozu ve vanilya ek edilir (un elenerek konulursa daha âlâ olacaktır)
- Elde edilen kek hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yayılır kalın olmasını istiyorsanız çok yaymayın.
- Daha evvel ısıttığımız fırında 170 derece 10 dk yetiyor çok pişerse saramayız.
- Bu sırada pasta kremasını süt ile yapıyoruz ben hazır pasta kreması kullandım isteyen kendi de yapabilir.
- Soğuyan keke krema, damla çikolata ve çekilmiş fındık fıstık ile muz koyuyoruz.
- Rulo biçiminde yuvarlayıp dolaba kaldırıyoruz.
- İyice soğuduktan sonra kremşanti ile benmari yolu erittiğimiz çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun.