Rulo Pastam Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 500ml süt
- 1 paket vanilya
- 2,5yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- Muz
- 1 paket krem şanti
- 150 ml süt
Rulo Pastam Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak krema sosumuzu hazırlayalım.
- Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşınca altını kapatın ,vanilya ve tereyağını da ekleyin. iyice eriyene kadar karıştırın.Dinlenmeye bırakın.
- Keki için ;yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da üzerine ekle iyice çırpın karıştırın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye döküp güzelce heryeri eşit olacak şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 -12 dk pembeleşinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerine başka bir yağlı kağıt serin.
- Keki ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça kaldırın.
- Kekin üzerine her yerine güzelce kremadan sürüp uç kısmına muzları dizip rulo şeklinde güzelce sarın.
- 1 2saat dinlendirin.
- Üzeri için 1 paket krem şanti ve sütü iyice koyulaşıncaya kadar çırpalım.
- Üzerine düzgüzce eşit şekilde her yerine yayalım.
- Üzerinide istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Ben çikolata sos ve pasta granülü ile süslemeyi tercih ettim afiyet olsun.