elektronikci
FD Üye
Rulo Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 büyük sarımsak rendesi
- Kaşar peyniri rendesi
- Zeytin
- Kuru domates
- Sucuk
- Mısır
- Mor soğan
- (İç gereci isteğinize kalmış ben kendi eklediklerimi yazdım)
Rulo Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle maya, süt, şeker, tuz biraz karıştıralım. Daha sonra su, sıvı yağ ekleyip, yavaş yavaş unu koyarak kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım. Hamuru mayalanması için üzerini örtüp kaldıralım.
- Hamur mayalanırken biz başka materyalleri hazırlayalım domatese baharatları ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- Başka bir kapta kaşar peynir rendesi doğranmış sucuk soğan zeytin kuru domates ve mısırı karıştırarak harmanlayalım.
- Mayalanan hamurumuzu iki kesime bölelim ve her bir kesimini uzun biçimde açalım.
- Üzerine sosu sürüp iç malzemesinni yarısını serpelim her tarafına gelecek biçimde daha sonra rulo halinde sarıp iki parmak kalınlığında keselim ve yassı formda tepsiye dizelim.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim bu fırını nazaran değişir çok lezzetli çok pratik bir pizza tanımı denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum şimdiden afiyet şifa olsun.