Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rulo Pizza

Rulo Pizza
0
120

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
rulo-pizza.jpg

Rulo Pizza Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Domates sosu için;
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 büyük sarımsak rendesi
İçi için;
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Zeytin
  • Kuru domates
  • Sucuk
  • Mısır
  • Mor soğan
  • (İç gereci isteğinize kalmış ben kendi eklediklerimi yazdım)

Rulo Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle maya, süt, şeker, tuz biraz karıştıralım. Daha sonra su, sıvı yağ ekleyip, yavaş yavaş unu koyarak kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapalım. Hamuru mayalanması için üzerini örtüp kaldıralım.
  2. Hamur mayalanırken biz başka materyalleri hazırlayalım domatese baharatları ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.
  3. Başka bir kapta kaşar peynir rendesi doğranmış sucuk soğan zeytin kuru domates ve mısırı karıştırarak harmanlayalım.
  4. Mayalanan hamurumuzu iki kesime bölelim ve her bir kesimini uzun biçimde açalım.
  5. Üzerine sosu sürüp iç malzemesinni yarısını serpelim her tarafına gelecek biçimde daha sonra rulo halinde sarıp iki parmak kalınlığında keselim ve yassı formda tepsiye dizelim.
  6. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim bu fırını nazaran değişir çok lezzetli çok pratik bir pizza tanımı denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum şimdiden afiyet şifa olsun.
Rulo Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt