Rulo Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Sosis
Rulo Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü, suyu, mayayı ve şekeri sos tenceresine alıp biraz ısıtalım.
- Sonra bu karışımı yoğurma kabına alıp sırayla sıvı yağ, yumurta akı, unu ve tuzu ekleyip güzelce ele yapışmayan hamur yoğuralım.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan küçük kesimler koparıp biraz elimizle açalım.
- Açtığımız hamurun içine ince uzun kestiğimiz sosisi koyalım. (istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz) ve rulo formunda saralım.
- Bütün hamuru bu formda yaptıktan sonra tepsiye dizip yumurta sarısını sürün.
- Evvelden 200 derece ısınmış fırına atalım. Kızarana kadar pişirelim.