Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 ,5 su bardağı un
- 150 gr beyaz peynir
- 100 gram rendelenmiş kaşar
- 1 adet yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı sütle karıştırın
- Susam
Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yukarıdaki materyallerle ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
- Üzeri kapalı yaklaşık 1 saat mayalandırın.
- Tezgahı hafif unlayarak, hamuru orta kalınlıkta açın.
- Beyaz peyniri ve kaşarı her yerine serpin.
- Hamuru yavaşça rulo sarın.
- Kapanacak yerini aşağı tarafa getirin.
- İki parmak kalınlığında kesin.
- Üzerini elinizle hafif bastırın.
- Yumurta sarısı sürüp, ortasına susam serpin.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.