Rulo Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 500 ml süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Muz
- 1 poşet krem şanti
- 150 ml soğuk süt
Rulo Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema için; tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün materyalleri alalım ve yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağı ek edip yeterlice karıştıralım.
- Soğuması için öteki bir kaba alıp üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakalım.
- Pandispanya için;yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ek edip çırpmaya devam edelim.
- Tepsiye yağlı kağıt serip karışımı tepsiye boşaltıp eşit halde düzeltelim.
- Tepsiyi tezgaha vurup eşit formda dağıtalım.
- Pandispanyamızı ve evvelce ısıttığımız 170°fırında 12 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kekimizi öteki yağlı kağıt üzerine aksi çevirip altındaki yağlı kağıdı soyun.
- Kenarları düzgün değilse bıçak ile kesip düzeltin.
- Üzerine muhallebiyi boşaltıp yayın ve ortasına muz koyup rulo halinde sarın.
- Pastayı 3 saat dolapta bekletelim ki krem şanti rahat sürülsün.
- Pastaya krem santiyi güzelce sürüp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Üzerine çikolatayı benmari adabı eritip buzdolabı poşetine doldurdum ve küçük delik açıp pastayı süsledim.