Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rulo Yaş Pasta

Rulo Yaş Pasta
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
rulo-yaspasta.jpg

Rulo Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Krema için:
  • 500 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Ortası için;
  • Muz
Üzeri için;
  • 1 poşet krem şanti
  • 150 ml soğuk süt

Rulo Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Krema için; tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün materyalleri alalım ve yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağı ek edip yeterlice karıştıralım.
  3. Soğuması için öteki bir kaba alıp üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Pandispanya için;yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
  5. Un, vanilya ve kabartma tozunu ek edip çırpmaya devam edelim.
  6. Tepsiye yağlı kağıt serip karışımı tepsiye boşaltıp eşit halde düzeltelim.
  7. Tepsiyi tezgaha vurup eşit formda dağıtalım.
  8. Pandispanyamızı ve evvelce ısıttığımız 170°fırında 12 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Kekimizi öteki yağlı kağıt üzerine aksi çevirip altındaki yağlı kağıdı soyun.
  10. Kenarları düzgün değilse bıçak ile kesip düzeltin.
  11. Üzerine muhallebiyi boşaltıp yayın ve ortasına muz koyup rulo halinde sarın.
  12. Pastayı 3 saat dolapta bekletelim ki krem şanti rahat sürülsün.
  13. Pastaya krem santiyi güzelce sürüp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  14. Üzerine çikolatayı benmari adabı eritip buzdolabı poşetine doldurdum ve küçük delik açıp pastayı süsledim.
Afiyet olsun????.
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt