Rulokatlı Yaş Pasta Tarifim İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 5-6 yemek kaşığı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- Muz
- Damla çikolata
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 2 paket rulokat
- 300 gram sütlü çikolata
- İstediğimiz süsleme malzemeleri
Rulokatlı Yaş Pasta Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta sarı ve beyazlarını ayıralım.
- Beyazları tuz ile köpürtene kadar çırpalım.
- Sarıları ise şeker ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- İçine kaynar suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sirke ve zeytinyağını ekleyip tekrar çırpalım.
- Daha sonra yumurta sarısı ile hazırlanmış karışımı beyazlarını içine ilave edip üzerine kabartma tozu, vanilya,kakao ve unu eleyelim spatula yardımı ile beyazları söndürmeden tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- 18 cm çapındaki kalıbın tabanına yağlı kağıt serip etrafını rulo şeklinde katlayalım.
- Daha sonra kek harcımızı kalıba döküp iyice her tarafını düzeltelim.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirelim.
- Pişen keki tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım.
- Bu arada kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp katılaşana kadar pişirelim.
- Kıvam alınca ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım üzerini kabuk tutmaması için streçleyip soğumaya bırakalım.
- Krem şantiyi de süt ile çırpıp soğumaya bırakalım.
- Krema ve kremşanti iyice soğuduktan sonra soğumuş kremanın üzerine ekleyip mikser ile çırpalım.
- Şerbeti için;su ve şekeri uygun bir kaba alıp kaynamaya bırakalım 5 dk kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuyunca 3 kata bölüp daha önce hazırladığımız soğuk şerbeti 4 kaşık gezdirelim.
- Üzerine soğuyan kremşanti ile karıştırdığımız kremadan sürüp muz dilimleri ve damla çikolata ekleyelim.
- Pasta katımız bitene kadar ayni işlemi devam edelim.
- En son kalan kremayıda pastanın üzerine ve etrafına sürüp dinlendirelim.
- Bu sırada pastanın etrafını kaplamak için 1 paket kremşanti hazırlayıp soğutalım.
- Pastanın her tarafına olacak şekilde sürelim.
- Etrafına rulokatları sırasıyla dizelim.
- Daha sonra sütlü çikolatamızı benmari usulü eritip pastamızın üzerine gezdirelim.
- Son olarak üzerini istediğimiz gibi süsleyip buz dolabında 5-6 saat dinlendirip servis edebiliriz.
Afiyet olsun ????????????.
Rulokatlı Yaş Pasta Tarifim Fotoğraflı Yapılışı