Rum Plakisi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı bombay fasulyesi
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 2 adet sarımsak
- Yarım bağ maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet küp şeker
Rum Plakisi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bombay fasulyesini, en az 6 saat suda bırakın.
- Soğanları fare dişi doğrayın. Havuçları da çok küçük taneler halinde doğrayın.
- Tencereye, zeytinyağı koyun ve ezilmiş 2 adet sarımsağı ve havuçları 1 dakika kadar kavurun.
- Soğanları ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin.
- Fasulyeleri ekleyin ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
- Birinci evvel 10 dk. Yüksek ateşte, 10 dakika orta ateşte, son olarak ta 30 dakika kısık ateşte pişirin.
- Pişmenin son 10 dakikasında yarım bağ maydanozu kollarıyla koyun yaklaşık 1 saat.
- Soğuduktan sonra, buzdolabına koyun sonraki gün tüketin. Afiyet olsun.