Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü)

Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
rumeli-pogacasi-balkan-usulu.jpg

Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı kaymak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya veya toz maya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 600 gram un
  • 2 yumurta akı
  • Aralarına 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine
  • 2 yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı peynirli yapabilirsiniz ben sade yaptım

Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün sıvı malzemeleri ılık hepsi olmalı karıştırın. Unu azar azar ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Yaklaşık 1-2 saat bekletin.
  3. Hamur’un mayası gelince bezelere ayırıp dilediğiniz şekil verebilirsiniz.
  4. Aralarına 2 yemek kaşığı tereyağı sürdüm.
  5. Ben bugün sade yaptım siz peynirli yapabilirsiniz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika tepside bekletip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun ????.
Rumeli Poğaçası (Balkan Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt