Rus Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığının ucu kadar karbonat
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Kıvam alana kadar un ben 2 bardak un kullandım
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1-2 adet damla limon suyu
Rus Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı un ,şeker, süt, un düzgünce karıştır (homojen olana kadar). Sonra yağ ,yumurta sarı,kabartma tozu,vanilya, kakaoyu karıştır.
- Kıvam alana kadar un ekle. Ele yapışan bir hamur olacak biraz ele yapışacak.
- Hazırlanan hamuru unlanan tezgahta bir parmak kalınlığında açıp bardak yardımıyla kesin.
- Tepsiye dizin evvelce ısıtılmış 180°derecelik fırında 15 dakika pişirin.
- Glazür:Yumurta beyazı ve pudra şekeri ve limonu güzelce mikserlere çırp. Bembeyaz olana çırp ve hazır glazürümüz.
- Pişen kurabiyemizlerimizin birinci sıcaklığı çıkınca glazüre batırıp tepsiye diz.
- Üstünün kurumasını bekle ve hazır kurabiyelerimiz.
- Benim birinci defa yapıp paylaştım gözünüz hiç korkmasın çok kolay ve çok hoş bir tanım.
- Benim birinci denemem olmasına karşın çok hoş oldu hamur tahminen biraz zorlayabilir hamuru ele çok az yapışana kadar un ekleyin ve tezgahı bol unlarsanız elinize yapışsa da tezgaha yapışmıyor daha kolay olur.
- Bide glazur artık kokuyor diye düşünebilirsiniz lakin inanın hiç kokusu olmuyor tadı çok hoş oluyor kurabiyenin dışına çıtırlık veriyor.
- Ve kurabiyemizin tadı bildiğiniz yumuşak kek üzere ve dişi çıtır kusursuz bir şey herkese tavsiye ederim deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????????.