Rus Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet havuç
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 konserve mısır
- 8-9 adet kornişon turşu
- 2 su bardağı katı yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz
Rus Salatası Tanımı Yapılışı
- Patatesi havuç bezelyeyi küçük küp küp doğrayıp haşlıyoruz ( 5-10 dakika ortası fazla pişirmiyoruz).
- Kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz.
- Haşlanan sebzelerimiz soğuyunca bir kabın içerisine yoğurdumuzu 4 yemek kaşığı mayonezi tuzu katıp düzgünce karıştırıyoruz.
- Akabinde mısırı zerzevatları turşuyu ekleyip karıştırıyoruz ve soğuk sunum yapıyoruz.