Rus Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 adet orta uzunluk patates
- 1 kavanoz garnitür
- 1 konserve mısır
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Rus Salatası Tanımı Yapılışı
- Patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp üzerini geçecek kadar su koyup tuz ekliyoruz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Kornişon turşuları küpler halinde doğruyoruz.
- Ben konserve garnitür kullandım sizler isterseniz bezelye ve havucu başka farklı haşlayarak kullanabilirsiniz.
- Bir kaba garnitür, mısır, turşu ve haşlayıp soğuttuğumuz patatesleri ekliyoruz.
- Başka bir kapta yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi düzgünce çırpıyoruz ve harcımızın üzerine döküyoruz.
- Karıştırıp servis ediyoruz.