Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rusya'da Yeniden Üretime Başlama Kararı Alan Renault Tepkilerin Ardından Geri Adım Attı!

Rusya'da Yeniden Üretime Başlama Kararı Alan Renault Tepkilerin Ardından Geri Adım Attı!
0
148

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
14
s-0a3f72a4feb34ff76314632b857e7e2bdab352d0.jpg

Rakiplerinin tersine faaliyetini durdurduğu Rusya'da üretime tekrar başlama kararı alan Renault, gelen sert tenkitlerin akabinde geri adım atarak Rusya'daki üretim faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Ukrayna'yı işgali sebebiyle araba şirketi Renault da Rusya'ya yaptırım uygulayarak, geçtiğimiz ay ülkedeki üretimini askıya almıştı.

Ardından şirketin en büyük hissedarı olan Fransız hükümetinin takviyesiyle, üretime yine başlama kararı almıştı.

Üretime devam kararı sert tenkitlerin şirkete çevrilmesine neden oldu...

Ukrayna Devlet Lideri Zelenskiy, görüntü konferans yoluyla Fransa Parlamentosuna hitabında Fransız şirketleri Renault, Auchan ve Leroy Merlin'in "Rusya'nın savaşının sponsoru" olmayı, bayan ve çocukların "öldürülmesi" için Rusya'yı finanse etmeyi bırakması gerektiğini belirtti...

Ukrayna Dışişleri Bakanı daha evvel Rusya'dan ayrılmayı reddetmesi nedeniyle Renault'ya boykot davetinde bulundu.

Geri adım atan şirketten yapılan açıklamada, "Renault Kümesi'nin Moskova'daki üretim tesisindeki faaliyetleri bugün prestijiyle askıya alındı" tabiri kullanıldı.

Açıklamada, Renault'un Rusya'nın en büyük araba üreticisi olan AvtoVAZ’daki yüzde 69'luk payıyla ilgili tüm mümkün seçenekleri de değerlendirdiği belirtildi. 

AvtoVAZ, Lada marka arabaları üretiyor.

Otomobil üretiminden kazandığı gelirin yüzde 8'ini Rusya'dan elde eden Renault, bu ülkede faaliyetlerinin durdurulması sonucunda faaliyet kâr marjını da yüzde 4'ten yüzde 3'e revize etti.