
Rüzgar Gülü Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
- Dövülmüş ceviz
- Kakao
Rüzgar Gülü Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları ve toz şekeri yeterlice köpürene kadar çırpıyoruz.
- Kürdanla da bakabilirsiniz, piştiğine. Piştikten sonra çıkartıp biraz sallıyoruz ve 5 dk soğuduktan sonra aksi çeviriyoruz, yumuşacık kekimiz hazır afiyet olsun.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü katıp tekrar çırpıyoruz. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ek edip yeterlice pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz.
- Hamuru ikiye ayırıp yarısını kakaolu kek haline getiriyoruz.
- İçerisine cevizleri atıyoruz.
- Margarinle yağlanmış kalıbımıza döküp 180 derece fırında 40 dk hiç açmıyoruz.
- Daha sonra yeterlice içi pişene kadar pişiriyoruz. Fırından fırına değişebilir bu müddet ben 50 dk ya pişirdim.