Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ya da tereyağı (Oda ısısında)
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı kakao
Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un ve kakao hariç verilen malzemeleri alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan çok yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru üç eşit parçaya ayırıyoruz. İki yemek kaşığı kakaodan iki çay kaşığını bir parça hamura, geriye kalan bütün kakaoyu da diğer parçaya koyup yoğuruyoruz. Toplamda üç renk hamur elde etmiş olacağız.
- Hamurlardan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Şekillendirme kısmı için avuç içimize önce sade yuvarlaktan, yanına açık renk olandan sonrada koyu renk olan yuvarlaktan alıp sıralıyoruz.
- Avuç içimizde her renkten yanyana ikişer tane hamur olmalı. Son olarak hamurları biraz ortada birleştirip diğer avuç içimizle yuvarlıyoruz.
- Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktığında hafif yumuşak olsalar bile soğudukça sertleşip kıvam alacaklardır. Afiyet olsun.