Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saadet Parfe Tarifi Resimli

Saadet Parfe Tarifi Resimli
0
83

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Saadet Parfe Tarifi




Resimli Saadet Parfe Tarifi

Malzemeler

2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı sut
1 corba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 buyuk paket gofret
1 paket kakaolu biskuvi
İri dovulmuş fındık
Sosu icin :
1 corba kaşığı un
2 corba kaşığı nişasta,
3 corba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı sut
1 su bardağı su
Ceviz buyukluğunde margarin

imagessaadetparfetarifiresimli5ad3feb42e64c

Hazırlanışı

Krem şantileri 2 su bardağı soğuk sut ilavesi ile mikserde cırparak koyulaştıralım Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını 1 corba kaşığı tozşekerle birlikte kopurene dek cırpalım Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene dek cırpalım Sutle koyulaştırılan krem şantiye once yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle cırpalım Uzerine, pıtır gofreti ve biskuvileri iri parcalara bolup ekleyelim İri dovulmuş fındıkları da ekleyip iyice karıştıralım

Derin bir kaba veya kek kalıbına temiz bir naylon serip parfe malzemesini uzerine boşaltalım Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana kadar buzlukta bekletelim

Sos icin ; 1 corba kaşığı un, 2 corba kaşığı nişasta, 3 corba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım Uzerine sut ve suyu ekleyelim Uzeri goz goz olana dek karıştırarak pişirelim Ateşten alıp iyice soğutalım Uzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika cırpalım Donmuş parfeyi buzluktan cıkarıp servis tabağının uzerine ters cevirerek cıkaralım Uzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyıralım Hazırladığımız sosu buzluktan cıkardığımız parfenin uzerine gezdirerek dokun ve servis yapın
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt