sac arası tatlısı tarifi
sac arası konya
sac arası nasıl yapılır
sac arası yapılışı
imagessacarasitarifiresimli5ad43c200b26e
malzemeler
45 su b un
alabildiği kadar ılık su
1 yumurta
1 fiske tuz
arası icin:
125 gr tereyağı
200 gr kaymak
uzeri icin:
1 su b pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alınUzerine 1 adet yumurtayı kırınUzerine tuz ve alabilidği kasdar un ilave edrek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinHamuru 4 adet parcaya bolunHer bir parcayı merdane yardımıyla acın
125 grtereyeğını eritin ve hamurların uzerine gezdirinUzerine kaymağı paylaştırınHamurun 1 ucundan başlayrak rulo yapınBu işlemi hamurlar bitene kadar tekrarlayınFırın tepsisine rulo halinde yerleştirinUzerine kaln tereyağını ve kaymağı ilave edinHamuru elinizle bastırınOnceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin
sac arası konya
sac arası nasıl yapılır
sac arası yapılışı
imagessacarasitarifiresimli5ad43c200b26e
malzemeler
45 su b un
alabildiği kadar ılık su
1 yumurta
1 fiske tuz
arası icin:
125 gr tereyağı
200 gr kaymak
uzeri icin:
1 su b pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alınUzerine 1 adet yumurtayı kırınUzerine tuz ve alabilidği kasdar un ilave edrek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinHamuru 4 adet parcaya bolunHer bir parcayı merdane yardımıyla acın
125 grtereyeğını eritin ve hamurların uzerine gezdirinUzerine kaymağı paylaştırınHamurun 1 ucundan başlayrak rulo yapınBu işlemi hamurlar bitene kadar tekrarlayınFırın tepsisine rulo halinde yerleştirinUzerine kaln tereyağını ve kaymağı ilave edinHamuru elinizle bastırınOnceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin