Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sac Kavurma (Çobaniye)

Sac Kavurma (Çobaniye)
0
71

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Sac Kavurma (Çobaniye) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg kuzu kuşbaşı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber ️
  • 3 adet domates (dipfrizden kullandım)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber ️ kekik
  • Bir adet yufka

Sac Kavurma (Çobaniye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Anadolu kültüründe var olan bir yemek saç kavurma. Çoban kavurma yada daha eski ismiyle çobaniye.
  1. Etleri yağlarından ayıralım ve küçük doğrayalım. Tavada evvel yağları bir müddet erimesi için çevirelim. Etleri ek edelim. Altını kısalım, ağzını kapatalım.
  2. Bu sırada soğanları küp küp doğrayalım. Biraz sulanıp suyunu çeken etlerin üzerine dökelim.
  3. Tereyağını koyalım. Ocağın altını açıp kavurmaya devam edelim. Biberleri ekleyelim. En son domatesleri koyup suyunu çekene kadar karıştıralım.
  4. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım.
  5. Yufkayı yağlayarak katlayalım, yuvarlak bir fırın kabına yerleştirelim. Kızarınca çıkartalım.
  6. Çanak halindeki yufkanın üzerine kavurmayı dökelim ve sıcak sıcak ikram edelim.
Afiyet olsun

Sac Kavurma (Çobaniye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Saç Kavurma (Marine İle Lokum Kıvamda) Tanımı İçin Gereçler 1 kilo küçük doğranmış etYarım su bardağı zeytinyağı2 büyük soğan3 adet domates3 adet sivri biber2 adet kapya biberTuz ,karabiber, pul biber,kekik Saç Kavurma (Marine İle Lokum Kıvamda) Tanımı Yapılışı Öncelikle etlerin üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 750 gr kuşbaşı et2 adet soğan2 diş sarımsak3 adet domates4-5 adet sivri biberYarım su bardağı sıvı yağ1’er tutam tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sacı ısıtalım. Ardından kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
198
Lezzetli Kavurma Tanımı İçin Materyaller 1 adet but eti (koyun) 300 gram iç yağı, tuz Lezzetli Kavurma Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Evvel iç yağını doğrayalım. Tavaya alalım biraz tuz atalım yağları ortada karıştıralım(. Kavurmayı yumuşak ve lezzetli tadı veren iç yağı dır)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Nefis Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg orta yağlı dana kuşbaşı2 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı sıcak suTuzKarabiberPulbiberKırmızı toz biber Nefis Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri yıkayıp saca alalım, akabinde suyunu çekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Saç Kavurma (Et Sote Aperatif Et Yemekleri) Tanımı İçin Gereçler 1 büyük kase minik minik doğranmış dana eti2 adet kuru soğan1 diş sarımsak10 adet kıl biber1 adet domates1 yemek kaşığı salçaSıvıyağTatlı toz biberKarabiberTuz Saç Kavurma (Et Sote Aperatif Et Yemekleri) Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt