Saç Kavurma, Düdüklü Kullanmadan Lokum Üzere Yumuşacık Saç Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram dana kuşbaşı et (küçük doğranmış)
- 2 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber (ben buzluktan kullandım)
- 1 adet kapya biber(ben buzluktan kullandım)
- 2 adet domates (ben konserve domatesten 4 çorba kaşığı kullandım)
- 2-3 diş sarımsak
- Kimyon
- Karabiber
- Toz biber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyeğı
- 1 +çeyrek su bardağı su bardağı su
Saç Kavurma, Düdüklü Kullanmadan Lokum Üzere Yumuşacık Saç Kavurma Tanımı Yapılışı
- Etleri küçük olacak biçimde doğradım.
- Saca eti aldım ocağın altı kısık ateşte kapaklı biçimde yağ koymadan kendi suyunda pişirdim.
- kendi suyunu çekince su ekledim ve kısık ateşte bütün suyu çekinceye kadar pişirdim.
- Suyunu çeken ete sıvı yağ, soğan sarımsağı ekledim, karıştırdım.
- Soğan pembeleşene kadar orta ateşte sık sık karıştırarak kavurdum.
- Kapya biber ve yeşil biberi ekledim, biberler yumuşayıncaya kadar kavurdum.
- Biberler yumuşadıktan sonra domatesi, baharatları, tereyağını ekledim, domatesler pişene kadar kavurdum.
- İndirmeye yakın tuzunu ek ettim birkaç dakika daha pişirdim ocağın altını kapattım.
Not: her etin yağ ölçüsü tıpkı olmadığı için sıvı yağ ölçüsünü belirtmedim. Etiniz çok sinirliyse ekleyeceğiniz su ölçüsünü denetimli formda arttırabilirsiniz. Saç yerine tava da kullanabilirsiniz.
Tanımlarımı denediğinizde bizimle fotoğraf paylaşmayı unutmayın????.