Saç Kavurma (Marine İle Lokum Kıvamda) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo küçük doğranmış et
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 büyük soğan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- Tuz ,karabiber, pul biber,kekik
Saç Kavurma (Marine İle Lokum Kıvamda) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle etlerin üzerine zeytinyağı ek edip 1 saat marina ediyoruz.
- Daha lezzetli daha lokum olmasını sağlar.
- Saçımızı kızdıralım ve etleri ek edelim etler suyu salınca suyunu süzdürelim o suyu dökme tülbentten süzdür ki kirinden ayrılsın tortular kirli suyudur ????.
- Yarım saat boyunca etleri kavuralım sırayla soğan, biber, kapya, biber ve domatesi minik doğrayalım içerisine ek edelim .
- Suyunu çekmişse kaynar su ve sıvı yap eği yapalım baharatları ek et çabucak hemen 1 saat 20 dakika kadar pişmiş olacaktır.
- Suyuna dikkat edin bitmesin, kavurmayı ihmal etmeyin. Afiyet olsun ????.