Saç Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 750 gram kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağı
Saç Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti evvelden kızdırılmış tavaya alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çekince 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 5 dakika kavurun.
- Sonra sırasıyla ince doğranmış soğan, sarımsak, biberler ve domatesi ekleyin.
- Tuz ve baharatlarını atıp ağzı kapalı halde 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Pilavla servis edin. Afiyet olsun.