Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sac Kavurma

Sac Kavurma
0
111

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana yahut kuzu kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 kaşık dolusu tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ( isteğe nazaran karabiber)

Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yağ tencereye alınır ve kızdırılır.
  2. Ardından etler ek edilir bir iki çeşit karıştırılır ve kapağı kapatılır.
  3. Et suyunu salmaya başlayınca soğan ek edilir ve 4- 5 dakika bu biçimde pişirilir.
  4. Ardından sivribiber ek edilir ve tekrar 4- 5 dakika bu biçimde pişirilir.
  5. Daha sonra domates eklenir ve kısık ateşte pişene kadar pişirilir.
  6. Eğer ette sertlik varsa yarım çay bardağı su ek ederek süreyi biraz daha uzatabilirsiniz ve eti biraz daha pişirebilirsiniz.
  7. Etin suyunu çekmesine yakın denetim edilir ve şayet pişmişse tuzu da ek edilip 1-2 çeşit karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılır. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Sac Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller 500 gram küçük doğranmış et2 orta uzunluk domates4-5 adet kırmızı yeşil biber2 adet iri soğanYarım çay bardağı suZeytinyağıKırmızı biberKarabiberTuzKimyonPul biber Sac Kavurma Tanımı Yapılışı Öncelikle eti saça alıp milangazın orta ateşinde yağsız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Sac Kavurma (Çobaniye) Tanımı İçin Malzemeler 1/2 (yarım) kg kuzu kuşbaşı1 büyük kuru soğan3 adet yeşil biber2 adet kapya biber ️3 adet domates (dipfrizden kullandım)2 yemek kaşığı tereyağıTuz, karabiberPul biber ️ kekikBir adet yufka Sac Kavurma (Çobaniye) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller 750 gram yağsız dana kuşbaşı et1 adet büyük kuru soğan3 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber2 yemek kaşığı tereyağı5-6 yemek kaşığı zeytinyağı3 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz Düdüklüde Sac Kavurma Tanımı Yapılışı Etler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Nefis Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg orta yağlı dana kuşbaşı2 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı sıcak suTuzKarabiberPulbiberKırmızı toz biber Nefis Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri yıkayıp saca alalım, akabinde suyunu çekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 750 gr kuşbaşı et2 adet soğan2 diş sarımsak3 adet domates4-5 adet sivri biberYarım su bardağı sıvı yağ1’er tutam tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sacı ısıtalım. Ardından kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
198
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt