elektronikci
FD Üye
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gr kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 4-5 adet sivri biber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1’er tutam tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik
Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sacı ısıtalım.
- Ardından kuşbaşı doğranmış etleri alalım ve ortada karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince sıvı yağ, sarımsak ve küp doğranmış soğanı ekleyelim.
- 2 dakika kadar kavurunca domates ve baharatları ekleyelim ve kaynayınca kısık ateşe alarak pişmeye bırakalım.
- Ben domatesi buzluktan kullandım çabucak eridiği için iri doğradım. Siz taze kullanacaksanız daha küçük doğrarsınız. Domatesler ufaksa sayısını çoğaltabilirsiniz.
- Özleşen yemeğimiz servise hazır.
Sac Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı