
Sac Tava Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 50 gram kuyruk yağı (Arzuya göre)
- 4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
- 4 adet sivri biber (Doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sac tava tanımı nasıl yapılır?.
- Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.
- Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve dileğe nazaran kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu formda kavurun ve gerisinde kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak biçimde servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.