
Sac Tava Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çay bardağı biber salçası
- Yarım çay bardağı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 çay bardağı tereyağ
- 2-3 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 bardak su
Sac Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz etler haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı etin suyundan alıyoruz.
- Öteki taraftan soğanımızı ve yağları başka bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerine domates ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Güzelce kavrulduktan sonra baharatları ve pişen etleri de ekleyelim.
- Üzerine su koyarak altını kısıp ağzı kapalı biraz daha pişiriyoruz.
- Akabinde daha evvel kızarttığımız patatesleri de ekleyip altını kapatıp dilediğiniz üzere servis yapın. Afiyet olsun ☺