Sac Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- Çok az kuyruk yağı (eğer varsa)
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- 3-4 sivri biber
- 4-5 adet domates
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sac Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayarak tavaya alın eritin.
- Yağı çıktıktan sonra erimeyen en son kısmı çıkarın.
- Etleri yıkayıp süzün ve kısık ateşte kapağı da kapatarak pişmeye bırakın.
- Et suyunu salacak ve sonra suyu çekecek.
- Tadına bakın et yumuşamamışsa sıcak su ekleyerek biraz daha pişmeye bırakın.
- Tat vermesi için biraz zeytinyağı ve tereyağı ekleyin üzerine sivri biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Domatesi ekleyin ardından da tuzu ve baharatınızı ekleyin.
- Biraz kaynar gelsin ve ardından yemeğiniz hazır, afiyet olsun ????.