Saçaklı mantı Malzemeler 5 adet yufka 2 adet tavuk göğsü ve suyu 2 su bardağı nohut 1 kase yoğurt 34 diş sarımsak Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuzlu, karabiber, maydanoz Yemeğin Tarifi Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin Daha evvelden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin İçerisine tuz ve karabiber ilave edin Tepsiye indirimli yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin Tavuk suyunu üzerine gezdirin Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin Fırından çıkarınca üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.