Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı yoğurt (ılık)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su (ılık)
- 1 çay bardağı süt (ılık)
- 2 yumurta beyazları içine sarıları dışına(oda sıcaklığında)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-8 su bardağı un (kademeli eklemenizi öneririm)
- 1 paket labne peynir
- 1/2 (yarım) dereotu
- 1/2 (yarım) maydanoz
Saçaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık su ve ılık sütü yoğurma kabına koyun.
- Üzerine toz şekeri ilave edin.Çırpın.
- Yoğurdu ve sıvı yağı ek edin.
- Akabinde yumurta beyazlarını ekleyin güzelce karıştırın. İnstant mayayı ekleyin.
- Akabinde yavaş yavaş un ekleyin.
- Yoğurmaya başlayın.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Akabinde üzerini kapatıp bir bez ile örtün.
- 30-40 dk mayalanmaya bırakın.
- 1 çeşit yoğurun.
- Akabinde ceviz büyüklüğünde modüller halinde poğaçanızı oluşturun.
- Yağlı kağıt üzerinde. 30 dk boyunca tepsi mayası yapın.
- 30 dk sonunda yumurta sarılarını sürün ve180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ????.
- Soğumaya bırakın.
- Akabinde ortalarını kesin.
- Labne peyniri evvel ortasına akabinde bir kenarına sürün.
- Dereotu ve maydanoza bulayın.Vee hazır .Afiyet olsun ????.