Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça
0
37

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
sacakli-pogaca.jpg

Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller

• 2 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (1 sarı üzerine )
  • Aldığı kadar un
İç dolgusu için;
  • Labne peynir
  • Beyaz peynir
  • 1 demet ince doğranmış dereotu
  • 1 adet ince doğranmış maydanoz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya ve şekerimizi kaba alalım. Üstüne ılık üstümüzü boşaltalım. Beş dakika kadar bekleyelim. Sıvı yağımızı ve yumurtamızı ekleyelim.
  2. Un ile birlikte tuzumuzu üstüne ekleyelim. Kuvvetli formda yoğuralım. Ne kadar çok yoğurursak o kadar çok hamurumuz özleşir.
  3. Hamurumuzun üstü kapalı bir halde 45 dakika kadar mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru söndürüp ceviz büyüklüğünde koparalım ve halini verelim.
  5. Hal verilen hamurumuzun üstünü kapatalım ve 30 dakika kadar daha mayalandıralım.
  6. Mayalanan pofidik poğaçalarımızın üstüne yumurtasını sürelim ve susamını (İsteğe nazaran çörek otu) serpiştirelim.
  7. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarsan kadar pişirelim. (30-45 dakika ortası değişebilir)
  8. Fırından çıkardığımız poğaçalarımızı soğuması üzerine bir köşeye bırakalım.
  9. Labnemizi ve peynirimizi bir kaseye alıp karıştıralım.
  10. Dereotu ve maydanozumuzu doğrayalım. Kaşarımızı rendeleyelim.
  11. Ortadan ikiye ayırdığımız poğaçalarımızın içine labne ve peyniri sürelim. Kapatalım. Kestiğimiz köşenin üst kısmınada sürelim ki dereotu, maydanoz, kaşar yapışsın.
  12. Sürdüğümüz harcı isteğe nazaran bulayalım. Poğaçamızı servis edebiliriz????
Not: Sütümüz ılık olmalı. Sıcak ortamda mayalandıralım. Ben tupperwareyi bir örtü yardımı ile sardım. Üstüne sürdüğümüz yumurtanın içine bir iki damla sıvı yağ damlattım. Fırında içini çektirerek yavaş halde pişirdim. Ölçüm 200 ml. İnstagram: gizemlii. Mutfak.

Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,489Konular
981,519Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt