Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet instant maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (1 sarı üzerine )
- Aldığı kadar un
- Labne peynir
- Beyaz peynir
- 1 demet ince doğranmış dereotu
- 1 adet ince doğranmış maydanoz
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya ve şekerimizi kaba alalım. Üstüne ılık üstümüzü boşaltalım. Beş dakika kadar bekleyelim. Sıvı yağımızı ve yumurtamızı ekleyelim.
- Un ile birlikte tuzumuzu üstüne ekleyelim. Kuvvetli formda yoğuralım. Ne kadar çok yoğurursak o kadar çok hamurumuz özleşir.
- Hamurumuzun üstü kapalı bir halde 45 dakika kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru söndürüp ceviz büyüklüğünde koparalım ve halini verelim.
- Hal verilen hamurumuzun üstünü kapatalım ve 30 dakika kadar daha mayalandıralım.
- Mayalanan pofidik poğaçalarımızın üstüne yumurtasını sürelim ve susamını (İsteğe nazaran çörek otu) serpiştirelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarsan kadar pişirelim. (30-45 dakika ortası değişebilir)
- Fırından çıkardığımız poğaçalarımızı soğuması üzerine bir köşeye bırakalım.
- Labnemizi ve peynirimizi bir kaseye alıp karıştıralım.
- Dereotu ve maydanozumuzu doğrayalım. Kaşarımızı rendeleyelim.
- Ortadan ikiye ayırdığımız poğaçalarımızın içine labne ve peyniri sürelim. Kapatalım. Kestiğimiz köşenin üst kısmınada sürelim ki dereotu, maydanoz, kaşar yapışsın.
- Sürdüğümüz harcı isteğe nazaran bulayalım. Poğaçamızı servis edebiliriz????
Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı