
Sacda Katmer Ve Gözleme Tanımı İçin Gereçler
- 5 kg un
- 1 paket maya
- Göz kararı su
- Hamur kulak göğsü kıvamda olacak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 kase çökelek peyniri
- 1 bağ maydanoz
- Sıvı yağ
Sacda Katmer Ve Gözleme Tanımı Yapılışı
- Derin bir kabin içerisine unumuzu alıyoruz tuzu mayayı ekliyoruz suyu da yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hamur kulak göğsü kıvamda olucak.
- 15 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz.
- Hamurumuz dinlendikten sonra hamurdan bezeler kopuyoruz yuvarlıyoruz.
- Geniş tepsiye hazırladığımız bezeleri diziyoruz.
- Akabinde bir bezeyi alıp hamuru açıyoruz.
- Katmeri hazırlayalım. Açtığımız hamuru 1 kaşık sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Kenarlarından kapatıyoruz tekrar 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip öbür uçlarından kapatıyoruz katmerimizi gerili önlü pişiriyoruz.
- Fotoğrafta gördüğünüz üzere artık gözlememizi hazırlayalım.
- 1 hamur bezesi alalım.
- Hamuru açalım.
- İçine hazırladığımızı peynir harcını koyalım.
- Kenarından kapatıyoruz sacda pişiriyoruz.
- Piştikten sonra hamurumuzu fırçayla gerili önlü yağlıyoruz
katmer ve gözlememiz hazır ????