Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadaka Ne Anlama Gelir?

Sadaka Ne Anlama Gelir?
0
179

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Sadaka Ne Demektir

Sadaka dinimizde Allah Teâlâ'nın rızasını niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaçlara yardım etme, iyilik ve ihsanda yeralma demektir

Hz Peygamber sadaka ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur:

Güneşin doğduğu her yeni günde kişiye, her bir mafsalı için bir sadaka vermesi gerekir İki birey aralarında adalet yapman bir sadakadır Kişiye hayvanını yüklerken takviye etken, bir sadakadır Güzel söz sadakadır, namaza gitmek üzere attığın her adım, sadakadır Yoldan rahatsız edici bir şeyi kaldırıp atman, sadakadır*

Similar threads

Sadaka Ne Demektir Sadaka dinimizde Allah Teala'nın rızasını kazanmak niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaclara yardım etme, iyilik ve ihsanda bulunma demektir Hz Peygamber sadaka ile ilgili olarak şoyle buyurmuştur: Guneşin doğduğu her yeni gunde kişiye, her bir mafsalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
sadaka nedir, sadaka çeşitleri nelerdir Sadaka; Allah Teâlâ'nın rızasını niyetiyle, karşılıksız olarak yoksul ve muhtaçlara destek etme, iyilik ve ihsanda katılmak demektir Sadaka çeşitleri 1 Sadakai câriye 2 Fıtır sadakası 3 Nafile olan sadakalar 4 Farz ve vacib sadaka dışındaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
sadaka nedir, sadaka ceşitleri nelerdir Sadaka; Allah Teala'nın rızasını kazanmak niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaclara yardım etme, iyilik ve ihsanda bulunma demektir Sadaka ceşitleri 1 Sadakai cariye 2 Fıtır sadakası 3 Nafile olan sadakalar 4 Farz ve vacib sadaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Zekatın Onemi ve Fazileti, Zekatın onemi , Zekatın fazileti , I Konunun Planı A İnfak, Sadaka Ve Zekat Kavramı B Zekatın Dindeki Yeri, Onemi ve Fazileti C Zekat Vermeyenlerin Durumu C Zekatın Fert Acısından Değerlendirilmesi a Zekatın Veren Birey Uzerindeki Etkileri b Zekatın Alan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
Zekât, Allah rızası için yapılan iyilik veya verilen şey, sadaka insanın malından sırf Allah rızası için muhtaç olanlara temlik edilmek üzere çıkardığı bir vergi türü anlamında bir fıkıh terimi Zekâta, mü'minlerin Allah'ın emirlerine uymadaki sadakatlarini gösterdiği için sadakada denilmiştir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
858,506Konular
983,089Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt