Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sadaka Ne Anlama Gelir?

Sadaka Ne Anlama Gelir?
0
118

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Sadaka Ne Demektir

Sadaka dinimizde Allah Teala'nın rızasını kazanmak niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaclara yardım etme, iyilik ve ihsanda bulunma demektir

Hz Peygamber sadaka ile ilgili olarak şoyle buyurmuştur:

Guneşin doğduğu her yeni gunde kişiye, her bir mafsalı icin bir sadaka vermesi gerekir İki kişi arasında adalet yapman bir sadakadır Kişiye hayvanını yuklerken yardım etmen, bir sadakadır Guzel soz sadakadır, namaza gitmek uzere attığın her adım, sadakadır Yoldan rahatsız edici bir şeyi kaldırıp atman, sadakadır

Similar threads

Sadaka Ne Demektir Sadaka dinimizde Allah Teâlâ'nın rızasını niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaçlara yardım etme, iyilik ve ihsanda yeralma demektir Hz Peygamber sadaka ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur: Güneşin doğduğu her yeni günde kişiye, her bir mafsalı için bir sadaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
Zekatın Onemi ve Fazileti, Zekatın onemi , Zekatın fazileti , I Konunun Planı A İnfak, Sadaka Ve Zekat Kavramı B Zekatın Dindeki Yeri, Onemi ve Fazileti C Zekat Vermeyenlerin Durumu C Zekatın Fert Acısından Değerlendirilmesi a Zekatın Veren Birey Uzerindeki Etkileri b Zekatın Alan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
sadaka nedir, sadaka ceşitleri nelerdir Sadaka; Allah Teala'nın rızasını kazanmak niyetiyle, karşılıksız olarak fakir ve muhtaclara yardım etme, iyilik ve ihsanda bulunma demektir Sadaka ceşitleri 1 Sadakai cariye 2 Fıtır sadakası 3 Nafile olan sadakalar 4 Farz ve vacib sadaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Sadaka İle İlgili Hadisler Sadaka ile ilgili soylenmiş Hadislerden bazılarını sizlerle sayfamızda paylaşıyoruz her gune bir hadis ezberlemeye ne dersiniz tavsiye ederim hadisleri oğrenin ve mutlaka cocuklarınızada oğretin inanın kucukler bizlerden daha cabuk oğreniyorlarİşte sadaka ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Sadaka Ömrü Uzatır mı ? Sadaka ömrü uzatır, sözünü nasıl anlamak gerekir? Sadaka, Allah rızası için fakirlere, muhtaç kimselere, karşılıksız olarak verilen şey; yapılan yardım, her türlü iyilik; Allah yolunda yapılan harcamadır.(1) Yapılan herhangi bir yardım veya iyiliğin sadaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
563
858,506Konular
983,088Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt