
Sade Durduğuna Bakmayın Dünyanın En Lezzetli Pudingli Keki Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 3,5 su bardağı süt
- 2 – 3 yemek kaşığı dark kakao
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata yahut fındık ezmesi
Sade Durduğuna Bakmayın Dünyanın En Lezzetli Pudingli Keki Tanımı Yapılışı
- Kek materyalleri sırasıyla çırpılır.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. (malzemeler uzun mühlet çırpılmamalıdır, aksi halde şişmeyecektir. )
- Kek çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Puding imalinde tereyağı, vanilya ve çikolata hariç tüm materyaller evvel çırpılır, homojen hale geldiğinde ocağa alınır, daima karıştırarak pişirilir.
- Fokurdamaya başladıktan 2 -3 dakika sonra ocak kapatılır.
- Tereyağı, vanilya ve çikolata eklenir karıştırılır.
- Soğuk kekin üzerine puding dökülür, 10 dakika bekledikten sonra servise hazırdır.
Hazır süt yerine taze keçi sütü kullandım.