
Sade Gediz Göveci Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kuzu eti
- 3-4 adet küçük domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Biraz tuz
- 3-4 adet arpacık soğan ya da soğan
Sade Gediz Göveci Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi fırında kızarana kadar iyice lokum gibi olana kadar kızartıyoruz. Kendi yağıyla olması önemli.
- Etimiz kızarırken bir tavada salçayı kavuruyoruz. Daha sonra gövece koyacağımız su kadar salçaya su ekliyoruz.
- Fırından kızaran etimizi alıp gövece döşüyoruz.
- Üzerine arpacık soğan, domatesleri bütün şekilde diziyoruz. Biberleri de uzunlamasına dilimleyip diziyoruz.
- Üzerine salçalı sosu ekleyip ocağa koyup kısık ateşte 2 ya da 2 buçuk saat pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun. Eğer yolunuz gedize düşerse muhakkak bir gediz göveci yemeden gitmeyin derim