elektronikci
FD Üye
Sade Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1.5 bardağı ılık su (yaklaşık olarak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı erimiş tereyağ
Sade Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu derin kabın içine koyup tuzu ekleyin, ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
- Hamuru bezelere ayırıp 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen her bir bezeyi oklava ile açabildiğiniz kadar incelikte açıp yufkanın her yerini yağlayın.
- Yağlanan yufkayı üçe katlayın ve tekrar üçe katlayıp kare şekli verin.
- Bütün bezeleri aynı şekilde hazırlayıp bitirdikten sonra ilk yağlanan yufkayı oklava ile yarım cm kalınlığında açıp saç üzerinde pişirin.