Sade Karbonatlı Yumuşacık Kek (Anne Keki) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 tane portakalın suyu ( kabuğu rendelenmiş)
Sade Karbonatlı Yumuşacık Kek (Anne Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırını 180 derecede ısıtalım.
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip çırpalım.
- Yoğurdu ,karbonatı ,vanilyayı portakalın suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyelim ve çırpalım
- Kek harcımızı yağladığımız borcama dökelim. Fırına verelim benim kekim 40 dk pişti her fırın farklılık gösterebilir ısısından ötürü deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.