Sade Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker (11-12 yemek kaşığı kadar)
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 paket vanilin
- 2 çay kaşığı karbonat(kabartma tozu varsa kullanın)
- 3 su bardağı un
Sade Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar düzgünce karıştıralım (5 dakika).
- Sonra sıvı yağ ve süt ekleyip güzelce karıştıralım.
- Vanilin ve karbonat (kabartma tozu) ekleyip karıştırmaya devam edelim. (ben bu kademeden sonra fırını çalıştırdım).
- Unu da azar azar ekleyip spatula yahut kaşık yardımı ile tüm gereçleri un hamura karışıncaya kadar karıştıralım.
- Yağladığımız tepsiye hamuru eşit biçimde dağıtıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 160°lik fırında 20-25 dakika ortası denetimli olarak pişirelim.