Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un (ölçüm yok göz kararı hafif cıvık kalacak karışım)
Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
- Daha sonra yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz .
- Kabartma tozu ,vanilin ve unu ekliyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ki kıvamını tutturun.
- Daha sonra tereyağ yahut katı yağ ile yağladığımız tepsimize kek karışımını döküyoruz .
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
- Kek pişerken fırının kapağını açmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun. ( yumurtanın oda sıcaklığında ılık olması çok önemli).