Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sade Kete

Sade Kete

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sade-kete.jpg

Sade Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya yahut 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 250ml sıvı krema yahut kaymak
  • 2 adet yumurta beyazı içine (sarısı üstüne)
Ara katlar için;
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sade Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü ,şekeri ,ve mayayı koyup eriyinceye kadar uygunca karıştırınız.
  2. Sonra öbür gereçleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.1 saat mayalandırınız.
  3. Sonra mayalanan hamuru 18 modüle bölünüz beze yapınız kurumaması için üstünü bir bezle kapatınız.
  4. Tek tek fırın tepsisinden biraz büyük acınız ,ne kadar büyük açarsanız o kadar hoş oluyor.
  5. 3 tane yufkadan 1 tane kete oluyor.
  6. Açmış olduğunuz hamurun ortasına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp 3 yufkanın her birinin ortasına yağ sürerek üst üste seriniz.
  7. 3. yufkanında üstüne yağ sürünüz sonra fotoğrafta görüldüğü üzere 2 üçü üst üste gelecek biçimde ortaya yanlışsız katlayıp ortalarına tekrar yağ sürünüz ve kare hale getiriniz .
  8. Yapmış olduğunuz ketelerin üstlerini kurumaması için bir bezle kapatınız.
  9. Bütün bezelere birebir süreci yapınız.
  10. Sonra hazılamış olduğunuz keteleri tekrar tek tek kare halinde servis tabağından biraz büyük acınız isterseniz içine peynir yahut öteki iç koyabilirsiniz ben sade yaptım.
  11. Sonra 4 ucunu da tam ortada birleştirip zarf formunda güzelce aralık koymadan kapatınız ya değilse açılır.
  12. Hepini yaptıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerlerini çizip form veriniz.
  13. 1 tepsiye 2 şer tane koyarak evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü uygunca kızarıncaya kadar pişiriniz. Afiyet olsun.Not: pişirme müddeti fırından fırına değişir.

Sade Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Tereyağlı Açma Kete Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık süt1.5 su bardağı sıvı yağ3 tane yumurta (Sarısı üzerine beyazı hamura)2 yemek kaşığı toz şeker1 paket maya (Kuru yahut yaş maya farketmez)Tuz Arası için Tereyağı Tereyağlı Açma Kete Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
İçli Kete Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya yahut yaşmaya7 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim) Orta Katına Sürmek İçin Zeytinyağı ve tereyağı karışımı İçi İçin 3 yemek kaşığı tereyağı1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
İçli Kete (Erzurum Kete) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1/2 (yarım) sıvı yağ (yarım su bardağı)1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya veya (yarım paket yaş maya)Aldığı kadar un (4,5 – 5 su bardağı) İçi için; Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Cevizli Kete Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt2 su bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 tane instant maya1 yemek kaşığı toz şeker1 ,5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke200 -250 gr tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ az gelirse ekleyinUn (Yumuşak bir kıvam olacak) Üzerine Ceviz1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Cevizli Açma Kete Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ2/3 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket yaş yahut kuru maya İçi için; 300 gram cevizOrtalarına sürmek için sıvı yağı Üzeri için; 2 adet yumurta Cevizli Açma Kete Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt