elektronikci
FD Üye
Sade Kete Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya yahut 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 250ml sıvı krema yahut kaymak
- 2 adet yumurta beyazı içine (sarısı üstüne)
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sade Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü ,şekeri ,ve mayayı koyup eriyinceye kadar uygunca karıştırınız.
- Sonra öbür gereçleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.1 saat mayalandırınız.
- Sonra mayalanan hamuru 18 modüle bölünüz beze yapınız kurumaması için üstünü bir bezle kapatınız.
- Tek tek fırın tepsisinden biraz büyük acınız ,ne kadar büyük açarsanız o kadar hoş oluyor.
- 3 tane yufkadan 1 tane kete oluyor.
- Açmış olduğunuz hamurun ortasına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp 3 yufkanın her birinin ortasına yağ sürerek üst üste seriniz.
- 3. yufkanında üstüne yağ sürünüz sonra fotoğrafta görüldüğü üzere 2 üçü üst üste gelecek biçimde ortaya yanlışsız katlayıp ortalarına tekrar yağ sürünüz ve kare hale getiriniz .
- Yapmış olduğunuz ketelerin üstlerini kurumaması için bir bezle kapatınız.
- Bütün bezelere birebir süreci yapınız.
- Sonra hazılamış olduğunuz keteleri tekrar tek tek kare halinde servis tabağından biraz büyük acınız isterseniz içine peynir yahut öteki iç koyabilirsiniz ben sade yaptım.
- Sonra 4 ucunu da tam ortada birleştirip zarf formunda güzelce aralık koymadan kapatınız ya değilse açılır.
- Hepini yaptıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerlerini çizip form veriniz.
- 1 tepsiye 2 şer tane koyarak evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü uygunca kızarıncaya kadar pişiriniz. Afiyet olsun.Not: pişirme müddeti fırından fırına değişir.
Sade Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı