Sade Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 5 su bardağı içme suyu
Sade Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru fasulyeyi ufak bir bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyip ve haşlanmaya bırakıyoruz.
- Haşlanırken kapağını kapatmayalım, üzeri köpüklene bilir o köpükleri de almamız gerek.
- Suyunu çekene kadar haşlansın. Biz ortada düdüklü tencerede yağ ve soğanı güzelce kavuralım.Soğan canlı kalmasın.
- Salçayı ekleyip, tekrar kavrulmaya devam edelim.
- Fasulyeler ve baharatlar da ekleyip, karıştıralım.
- En son 5-6 bardak su ek edilir ve düdüklünün kapağı kapatalım. Fasulye cinsine nazaran pişme müddeti değişiklik gösterebiliyor ortalama 1 1. 30 saatde pişer. Siz denetimli pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.