bilgisayarci
FD Üye
Sade Siron Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram siron yufkası
- 2 su bardağı sıcak su ya da et suyu
- Tuz ile çırpılmış 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Sade Siron Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Siron yufkalarını küçük bir hafif çukur servis tabağına dizin.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirin. Düşük ısıdaki (80 derece gibi) fırına alın. Suyu çekene dek dinlendirin.
- Suyunu çekince fırından çıkarıp üzerine yoğurdu gezdirin.
- Tereyağını eritin. Yakmayacak şekilde pulbiber ekleyip, karıştırıp hemen ocaktan alın ve yoğurdu üzerine gezdirin.
- Yoğurdun üzerine tereyağlı sosu yayın. En son üzerine ceviz serpip servis yapın.
- Kıymalı siron da ise 200 gram kıyma bir orta boy soğan ince kıyılmış bir tutam maydanoz ile karabiber ve tuz kullanarak su böreği içi yada karnıyarık içi gibi hazırlayın.
- Tereyağı yerine kıymalı harcı gezdirin. Her iki türlüde lezzetli. Afiyet şifa olsun inşallah.