Sade Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet portakal ( kabuğu rendesi için)
Sade Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sade tarçınlı kek için, öncelikle yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpalım.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt uda ilave ederek karıştıralım.
- Daha sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek iyice çırpalım.
- Son olarak bir tatlı kaşığı tarçın ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin ve son kez iyice mikser yardımıyla iyice çırpalım ( portakal yoksa limon kabuğu kullanabilirsiniz).
- Kekimizi çırptıktan sonra hafif sıvı yağ ile yağlanmış borcamımıza dökelim.
- Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırına verelim ve üzeri kızarınca kürdan yardımıyla içini kontrol edelim.
- Kekimiz olduktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Sade Tarçınlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı