Yalnızca 3 Materyal İle Pastane Limonatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk limon
- 1 orta uzunluk portakal
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı şeker
Yalnızca 3 Materyal İle Pastane Limonatası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle benim üzere buzluğunuzda hazır meyvenizden yoksa bir gece evvelden portakal ve limon koyalım.
- Yapacağınız vakit yalnızca 10 dk öncesinde çıkartmanız kâfi olacaktır. (Ben bütün biçimde koyuyorum buzu eriyince kendim dilimliyorum.)
- 10 dakika sonra elma dilim formda portakal ve limonu doğrayalım. (Çekirdeklerini ve baş kısımlarını alın.)
- Rondonun içerisine 1 su bardağı şeker ilave edelim ve çekelim.
- Çektiğimiz karışımın içerisine 3 litre su ekleyip 1 çay kaşığı limon tuzunu ek edip tuz eriyene kadar karıştıralım.
- 5 dakika sonra limonatamızı süzüp servise hazır edelim.