Sadrazam Lokumu (Sade) Tarifi İcin Malzemeler
*2 su bardağı sut
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı kakao (kakaosuz sade de yapabilirsiniz)
*Hindistan cevizi
Kreması icin;
*Kremşanti veya pasta Kreması
Sadrazam Lokumu (Sade) Tarifi Yapılışı
1
*Krema haric tum malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım
*Kaynamaya başlayınca 1 dk kadar karıştırıp ocağımızı kapatalım
*Diğer taraftan orta boy borcama hindistan cevizini her tarafa gelecel şekilde dokelim
*Muhallebimizi her yere eşit gelecek şekilde borcamımıza dokelim Soğumaya bırakalım
*Diğer taraftan kremamızı hazırlayalım
*Soğuyan muhallebimize kremasını eşit şekilde dağıtalım
*Buzdolabına koyalım (1 gece beklerse daha iyi olur)
*Yeteri kadar soğuyunca 3 e ve ortadan 2 ye bıcakla bolup 2 spatulayla yuvarlayalım
Afiyet olsun
*2 su bardağı sut
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı kakao (kakaosuz sade de yapabilirsiniz)
*Hindistan cevizi
Kreması icin;
*Kremşanti veya pasta Kreması
Sadrazam Lokumu (Sade) Tarifi Yapılışı
1
*Krema haric tum malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım
*Kaynamaya başlayınca 1 dk kadar karıştırıp ocağımızı kapatalım
*Diğer taraftan orta boy borcama hindistan cevizini her tarafa gelecel şekilde dokelim
*Muhallebimizi her yere eşit gelecek şekilde borcamımıza dokelim Soğumaya bırakalım
*Diğer taraftan kremamızı hazırlayalım
*Soğuyan muhallebimize kremasını eşit şekilde dağıtalım
*Buzdolabına koyalım (1 gece beklerse daha iyi olur)
*Yeteri kadar soğuyunca 3 e ve ortadan 2 ye bıcakla bolup 2 spatulayla yuvarlayalım
Afiyet olsun