Safranlı Midye Corbası Tarifi
Safranlı Midye Corbası Nasıl Yapılır
Safranlı Midye Corbası Resimli Tarifi
safranlı midye corbası malzemeleri:
1 kg midye
3 adet taze yeşil soğan
1 adet kuru soğan
5 sap kereviz
2 adet havuc
2 yemek kaşığı tereyağı
1 cay bardağı sirke
yarım yemek kaşığı safran
½ su bardağı hazır ciğ sut kreması
1 adet limonun suyu
karabiber
tuz
imagessafranlimidyecorbasitarifiresimli5ad446c7d72a9
safranlı midye corbası tarifi:
oncelikle, taze soğanların yalnızca beyaz kısımlarını, kuru soğanı, havucu, kereviz yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, yemeklik olarak ufak kucuk doğrayalım buyukce bir tencerede tereyağını eritip, ufak doğradığımız sebzeleri de icerisine atalım 1 yemek kaşığı su ilave edip, karıştırarak, oldurelim ve ustune su ekleyerek 20 dakika kaynatalım şayet varsa su yerine, 1, 5 litre balık haşlama suyu yemeğimizi daha da lezzetli yapacaktır yemeğimiz pişerken, biz bu arada midyeleri fırcalayıp iyice temizleyelim bir tencereye bir cay bardağı sirke, karabiber ve midyeleri koyup hafif ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, midyeler acılıncaya kadar pişirelim midyelerin saldığı suyu da corbaya ilave edelim midyeleri ayıklayıp corbanın icerisine atınız safran, tuz, biber ekip, taze kremayı ilave edip, karıştırarak 10 dakika kaynatalım sıcak sıcak ikram ediniz
afiyet olsun
Safranlı Midye Corbası Nasıl Yapılır
Safranlı Midye Corbası Resimli Tarifi
safranlı midye corbası malzemeleri:
1 kg midye
3 adet taze yeşil soğan
1 adet kuru soğan
5 sap kereviz
2 adet havuc
2 yemek kaşığı tereyağı
1 cay bardağı sirke
yarım yemek kaşığı safran
½ su bardağı hazır ciğ sut kreması
1 adet limonun suyu
karabiber
tuz
imagessafranlimidyecorbasitarifiresimli5ad446c7d72a9
safranlı midye corbası tarifi:
oncelikle, taze soğanların yalnızca beyaz kısımlarını, kuru soğanı, havucu, kereviz yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, yemeklik olarak ufak kucuk doğrayalım buyukce bir tencerede tereyağını eritip, ufak doğradığımız sebzeleri de icerisine atalım 1 yemek kaşığı su ilave edip, karıştırarak, oldurelim ve ustune su ekleyerek 20 dakika kaynatalım şayet varsa su yerine, 1, 5 litre balık haşlama suyu yemeğimizi daha da lezzetli yapacaktır yemeğimiz pişerken, biz bu arada midyeleri fırcalayıp iyice temizleyelim bir tencereye bir cay bardağı sirke, karabiber ve midyeleri koyup hafif ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, midyeler acılıncaya kadar pişirelim midyelerin saldığı suyu da corbaya ilave edelim midyeleri ayıklayıp corbanın icerisine atınız safran, tuz, biber ekip, taze kremayı ilave edip, karıştırarak 10 dakika kaynatalım sıcak sıcak ikram ediniz
afiyet olsun