Bir Takım yiyeceklerin eşleşmesi, besinlerin emilimini arttırır ve hastalıkların önlenmesine muavin olur Londra'lı beslenme uzmanı Rob Hobson'a göre yiyecek eşleşmesi yemeklerinizin gıda değerini arttırabilirİşte o gıda çiftlerisagliginizaiyigelecek7besincifti5c43c96e569f0jpegalt Sağlığınıza iyi gelecek 7 besin çiftiZeytin yağı ve domates Araştırmalara göre, 35 gram yağ taşıyan ve karotenoid açısından varlıklı olan gıdalar bağırsaklarda olan emilmeye muavin olur Turuncu ve kırmızı gıdalarda olan bu bileşikler vücudu hastalıklardan korumaya muavin olur sagliginizaiyigelecek7besincifti5c43c96e6668ajpegalt Sağlığınıza iyi gelecek 7 besin çiftiSüt ve bal Süt, beyinde serotonin ve melatonin olması için gereken aminoasit ve triptofan içerir Karbonhidrat gibi balda yer alan bazı besinler triptofan alımına ve insülin salınımına destek eder ve öteki amino asitlerin rekabetini azaltır sagliginizaiyigelecek7besincifti5c43c96ed982ajpegalt Sağlığınıza iyi gelecek 7 besin çiftiSomon ve krema Somon D vitamini bakımından zengindir D vitamininin kalsiyum emilimi için süt ürünlerine ihtiyacı vardır, bu yüzden krema, limon ve bir takım otlar ile birleştirilerek somon için nefis bir sos olabilir sagliginizaiyigelecek7besincifti5c43c96ee39b0jpegalt Sağlığınıza iyi gelecek 7 besin çiftiFasulye ve karnabahar C vitamini bakımından zengin bir kaynak olan karnabahar ile demir gıdalarından biri olan fasulyeyi birleştirmek alacağınız mineralin emilimini arttırır sagliginizaiyigelecek7besincifti5c43c96eeadf0jpegalt Sağlığınıza iyi gelecek 7 besin çiftiYeşil akarsu ve limon suyu Araştırmacılara göre, limon suyu ve yeşil çayı birleştirmek vücudun emmesi için gerekli olan antiokasidan miktarını arttırır sagliginizaiyigelecek7besincifti5c43c96f08130jpegalt Sağlığınıza iyi gelecek 7 besin çifti