Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlık nedir tanımı

Sağlık nedir tanımı
0
223

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Sağlık Nedir?

Dunya Sağlık Teşkilatı (WHO), sağlığın tanımı cağdaş, tam ve geniş anlamıyla yapmıştır Bu tanım, Dunya Sağlık Teşkilatı'nın temel yasasında yer alarak kesinlik kazanmıştır Boylece değişikliğe uğratılması onlenmiştir Junku sağlığın tanımı değişik cevrelere gore, değişik şekilde yapılmak isten*mektedir

Sağlığın tanımı, Sağlık ve Temizlik

Sağlık, yalnız hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedenen, ruhen ve sosyal yonden tam bir iyilik halidir

Sağlık Hizmetleri Nelerdir

Sağlık hizmetleri, fert ve toplumun sağlıklı, uzun omurlu olmasını ve verimli calışmasını sağlar Bu amacla sağlık hizmetleri yurutulur

Sağlık hizmetleri şunlardır:

a Koruyucu sağlık hizmetleri
b Tedavi edici sağlık hizmetleri
c Esenlendirici sağlık hizmetleri (rehabilite edici)dir

ilk yardım, koruyucu sağlık hizmetleri alanı icinde yer alır ilk yardım, kaza yerinde veya 1 basamak sağlık hizmeti veren kurumlarda yapılan gecici tıbbi uygulamadır Nakil suresince devam eder Acil serviste veya ilgili klinikte acil,tedavi olarak devam eder ilk yardım nerede yapılırsa yapılsın hayat kurtarıcı uygulamadır

Similar threads

Sağlık Nedir? Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), sağlığın tanımı çağdaş, tam ve geniş anlamıyla yapmıştır Bu tanım, Dünya Sıhhat Teşkilatı'nın esas yasasında yer alarak kesinlik kazanmıştır Böylece değişikliğe uğratılması önlenmiştir Jünkü sağlığın tanımı değişik çevrelere tarafından, öbür şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Sağlık hizmetleri nedir kaca ayrılır kısaca Sağlık hizmetleri şunlardır: a Koruyucu sağlık hizmetleri b Tedavi edici sağlık hizmetleri c Esenlendirici sağlık hizmetleri (rehabilite edici) dir İlk yardım, koruyucu sağlık hizmetleri alanı icinde yer alır ilk yardım, kaza yerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Dunya Sağlık Orgutu gorevleri Orgutun amacları vardır ve bu amacları yerine getirmek icin uygulanan gorevler bunlardır, * Sağlık alanında uluslararası nitelik taşıyan calışmalarda yonetici ve koordinator makam sıfatıyla hareket etmek * BM, İhtisas Kuruluşları, sağlık idareleri, meslek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Sağlık hizmetleri nedir kaça ayrılır özetle Afiyet hizmetleri şunlardır: a Koruyucu sağlık hizmetleri b Tedavi edici sıhhat hizmetleri c Esenlendirici sağlık durumu hizmetleri (rehabilite edici) dir Ilk yardım, koruyucu sıhhat hizmetleri alanı içinde yer alır ilk takviye, kaza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
1-Tedavi edici sağlık hizmetleri Bu hizmetleri de kendi içinde (a) yatak başı, (b) poliklinik ve (c) ameliyathane hizmetleri olarak üç grupta toplayabiliriz. a. Yatak başı hizmetleri ile ilgili işlevler Tedavi edici sağlık hizmetlerinde hemşire hastanın; Fizyolojik, psikolojik ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt