Sağlıklı Ara Oğun listeleri
Sağlıklı Ara Oğun ornek listesi
Kahvaltı: Gune iyi bir başlangıc yapmak icin, zinde olmak ve gece boyu duşen kan şekerinin dengelenmesi icin vucudun uzun suren aclık sonrası aldığı ilk oğun olması nedeniyle GUNUN EN ONEMLİ OĞUNUDUR!!!
Oğle Yemeği: Gunun onemli olan ikinci oğunudur Gun ortasında enerji ihtiyacının karşılanması ve temel bir cok besin oğesinin alınması gereken, enerji yoğunluğu en fazla olması gereken oğundur Ayrıca sosyal acıdan da oğle yemeği cok onemlidir Cunku oğle yemeği sırasında iş arkadaşları, aile, dostlar ile bir araya gelinerek sosyalleşme sağlanır
Akşam Yemeği: En hafif alınması gereken oğundur Ancak sosyalleşmenin en yoğun olduğu oğun olması nedeniyle genellikle kalorisi yoğun ağır yemekler bu oğunde tercih edilmektedir Oysa ki tam tersi olmalıdır
Ara Oğunler: Ana oğunlerin arasında uzun sure olduğunda uzun sure aclık gelişir Boyle bir durumda aclık sonrası oğunde daha cok yemek yendiği adeta yemeğe saldırıldığı gozlenmektedir Bunu onlemek ve aclık mekanizmalarının calışmaması icin oğunlerden yaklaşık 22,5 saat sonra ara oğunler tuketilmedir Ayrıca duzenli ara oğun tuketmeyen kişilerin daha fazla abur cubur besinlere yoneldiği bilinmektedir
Sağlıklı Ara Oğun ornek listesi
Kahvaltı: Gune iyi bir başlangıc yapmak icin, zinde olmak ve gece boyu duşen kan şekerinin dengelenmesi icin vucudun uzun suren aclık sonrası aldığı ilk oğun olması nedeniyle GUNUN EN ONEMLİ OĞUNUDUR!!!
Oğle Yemeği: Gunun onemli olan ikinci oğunudur Gun ortasında enerji ihtiyacının karşılanması ve temel bir cok besin oğesinin alınması gereken, enerji yoğunluğu en fazla olması gereken oğundur Ayrıca sosyal acıdan da oğle yemeği cok onemlidir Cunku oğle yemeği sırasında iş arkadaşları, aile, dostlar ile bir araya gelinerek sosyalleşme sağlanır
Akşam Yemeği: En hafif alınması gereken oğundur Ancak sosyalleşmenin en yoğun olduğu oğun olması nedeniyle genellikle kalorisi yoğun ağır yemekler bu oğunde tercih edilmektedir Oysa ki tam tersi olmalıdır
Ara Oğunler: Ana oğunlerin arasında uzun sure olduğunda uzun sure aclık gelişir Boyle bir durumda aclık sonrası oğunde daha cok yemek yendiği adeta yemeğe saldırıldığı gozlenmektedir Bunu onlemek ve aclık mekanizmalarının calışmaması icin oğunlerden yaklaşık 22,5 saat sonra ara oğunler tuketilmedir Ayrıca duzenli ara oğun tuketmeyen kişilerin daha fazla abur cubur besinlere yoneldiği bilinmektedir