iltasyazilim
FD Üye
Dinç Dengelenmiş Gıda Nasıl Olmalıdır?
Dinç ve Dengeli Beslenme
Vücudumuzu oluşturan hücrelerin ahenkli ve dengelenmiş çalışması için beslenme öğelerinden yani yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalıyız Vücudumuzun tüm gıda maddelerine ihtiyacı vardır tek taraflı beslemek yani yalnızca protein veya karbonhidratla beslemek yanlıştır Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi kayda değer besin maddelerinden de almış oluruz
Karbonhidratlar: Alt grupta bulunan ve çoğunlukla tüketilmesi gereken gıdalardır Karbonhidratlar pirinç, bulgur, makarna gibi tahıllardır
Mineraller: Dinç hayat için gereklidir Mineraller (kalsiyum, bakır, iyot, demir, çinko vb) sebze ve meyvelerde bulunur, hücre korunması ve sağlıklı diş, kemik, cilt yapısı için önemlidir Mineraller ayrıca kalp ritmi, kan basıncı, vücuttaki değişken dengesi gibi daha çoğu düzenleyici fonksiyonlarda rol oynar
Proteinler: Vücudun en etkili kalori brülör bölümü olan adale dokusunu kuvvetlendirmek açısından çok önemlidir Protein ette, süt ürünlerinde ve daha eksik olarak hububat ürünlerinde bulunmaktadır
Yağşeker: Yağ ve şeker, çok az tüketilmesi gereken gıdalardır ama A, D, E ve K vitaminleri gibi vücudumuz için manâlı vitaminleri nakliye görevi yaptıklarından nedeniyle sağlığımız için yenilmesi de çok önemlidir Akıcı ve katı yağlar, şeker ve tatlılar bu grupta yer alır
Yemek yeme alışkanlığımız zihinsel ve fiziksel faaliyetlerimizi etkileyen unsurlardan biridir Sağlığa Zararlı besin düşünme ve kavrama yeteneğinin azalmasına ve akıl kayıplarına neden olur Günde 8 saat uyuduğunuz halde kendinizi halsiz hissediyor, fiziki, zihinsel faaliyetlerinizde çabuk yoruluyor, hafıza ve düşüncenizde azalma görüyorsanız mutlaka yemek yeme alışkanlığınızı gözden geçirin ve aşağıdaki önerilerimize bir göz atın
özel baskı *
Dinç ve Dengeli Beslenme
Vücudumuzu oluşturan hücrelerin ahenkli ve dengelenmiş çalışması için beslenme öğelerinden yani yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalıyız Vücudumuzun tüm gıda maddelerine ihtiyacı vardır tek taraflı beslemek yani yalnızca protein veya karbonhidratla beslemek yanlıştır Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi kayda değer besin maddelerinden de almış oluruz
Karbonhidratlar: Alt grupta bulunan ve çoğunlukla tüketilmesi gereken gıdalardır Karbonhidratlar pirinç, bulgur, makarna gibi tahıllardır
Mineraller: Dinç hayat için gereklidir Mineraller (kalsiyum, bakır, iyot, demir, çinko vb) sebze ve meyvelerde bulunur, hücre korunması ve sağlıklı diş, kemik, cilt yapısı için önemlidir Mineraller ayrıca kalp ritmi, kan basıncı, vücuttaki değişken dengesi gibi daha çoğu düzenleyici fonksiyonlarda rol oynar
Proteinler: Vücudun en etkili kalori brülör bölümü olan adale dokusunu kuvvetlendirmek açısından çok önemlidir Protein ette, süt ürünlerinde ve daha eksik olarak hububat ürünlerinde bulunmaktadır
Yağşeker: Yağ ve şeker, çok az tüketilmesi gereken gıdalardır ama A, D, E ve K vitaminleri gibi vücudumuz için manâlı vitaminleri nakliye görevi yaptıklarından nedeniyle sağlığımız için yenilmesi de çok önemlidir Akıcı ve katı yağlar, şeker ve tatlılar bu grupta yer alır
Yemek yeme alışkanlığımız zihinsel ve fiziksel faaliyetlerimizi etkileyen unsurlardan biridir Sağlığa Zararlı besin düşünme ve kavrama yeteneğinin azalmasına ve akıl kayıplarına neden olur Günde 8 saat uyuduğunuz halde kendinizi halsiz hissediyor, fiziki, zihinsel faaliyetlerinizde çabuk yoruluyor, hafıza ve düşüncenizde azalma görüyorsanız mutlaka yemek yeme alışkanlığınızı gözden geçirin ve aşağıdaki önerilerimize bir göz atın
özel baskı *