Diş sıhhatimiz için nasıl beslenmeliyiz?
Diş sıhhati için zararlı olarak nitelendirilen azık hususları şekerli ve asitli besinler ile dişler üzerine yapışıp kalan, kolay temizlenemeyen unsurlardır. Bunları külliyen kesmek değil lakin makul bir nizam içinde tüketmek diş çürüğünün önlenmesi için gereklidir.
Diş sıhhati için önerilen beslenme hali;
• Şekerli, yapışkan yada asitli azıklar üç ana öğün içinde tüketilmelidir.
• Öğün aralarında elma, havuç üzere sert dişleri temizleyip dişetine masaj yapacak besinler yenmelidir.
• Şekerli, yapışkan besin yendikten sonra dişlerin fırçalanması mümkün değilse ağız su ile çalkalanmalı yada bir bardak su içilmelidir.
• Yeniden şekerli besin yendikten sonra ağza atılacak bir modül peynir şekerin çürük önleyici tesirini gidermek açısından son kademe değerlidir.
Diş dostu olarak kabul edebileceğimiz besin unsurları hangileridir ?
Diş dostu olarak kabul edilen kabul edilen besin hususlarının başında proteinler gelir.
Vücudumuzun temel yapı taşını oluşturan bu hususlar hem dişlerin gelişimi sırasında, hem de dişler sürdükten sonra diş sıhhati açısından da kesinlikle tüketilmesi gereken besin unsurlarıdır.
Yüksek protein içeriğinin yanı sıra diş sağlığındaki kıymeti açısından peynir bilhassa şekerli azık tüketimi sonrası şiddetle tavsiye edilen bir besindir.
Bölge fıstığı da içeriğindeki fosfat nedeniyle çerez tipi yiyecekler arasında diş dostu olarak nitelendirilen bir besindir.
Rafine edilmemiş hububat (beyaz undan yapılmış ekmek noktasına kepekli esmer ekmek) diş sıhhati açısından tercih edilmelidir.
ayrıyeten maydonoz ve balık , içerdikleri flor nedeniyle sıklıkla önerdiğimiz besin gurupları arasındadır.
Diş sıhhati için zararlı olarak nitelendirilen azık hususları şekerli ve asitli besinler ile dişler üzerine yapışıp kalan, kolay temizlenemeyen unsurlardır. Bunları külliyen kesmek değil lakin makul bir nizam içinde tüketmek diş çürüğünün önlenmesi için gereklidir.
Diş sıhhati için önerilen beslenme hali;
• Şekerli, yapışkan yada asitli azıklar üç ana öğün içinde tüketilmelidir.
• Öğün aralarında elma, havuç üzere sert dişleri temizleyip dişetine masaj yapacak besinler yenmelidir.
• Şekerli, yapışkan besin yendikten sonra dişlerin fırçalanması mümkün değilse ağız su ile çalkalanmalı yada bir bardak su içilmelidir.
• Yeniden şekerli besin yendikten sonra ağza atılacak bir modül peynir şekerin çürük önleyici tesirini gidermek açısından son kademe değerlidir.
Diş dostu olarak kabul edebileceğimiz besin unsurları hangileridir ?
Diş dostu olarak kabul edilen kabul edilen besin hususlarının başında proteinler gelir.
Vücudumuzun temel yapı taşını oluşturan bu hususlar hem dişlerin gelişimi sırasında, hem de dişler sürdükten sonra diş sıhhati açısından da kesinlikle tüketilmesi gereken besin unsurlarıdır.
Yüksek protein içeriğinin yanı sıra diş sağlığındaki kıymeti açısından peynir bilhassa şekerli azık tüketimi sonrası şiddetle tavsiye edilen bir besindir.
Bölge fıstığı da içeriğindeki fosfat nedeniyle çerez tipi yiyecekler arasında diş dostu olarak nitelendirilen bir besindir.
Rafine edilmemiş hububat (beyaz undan yapılmış ekmek noktasına kepekli esmer ekmek) diş sıhhati açısından tercih edilmelidir.
ayrıyeten maydonoz ve balık , içerdikleri flor nedeniyle sıklıkla önerdiğimiz besin gurupları arasındadır.