Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sağlıklı dişler için beslenmenin önemi

Sağlıklı dişler için beslenmenin önemi
0
133

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Diş sıhhatimiz için nasıl beslenmeliyiz?

Diş sıhhati için zararlı olarak nitelendirilen azık hususları şekerli ve asitli besinler ile dişler üzerine yapışıp kalan, kolay temizlenemeyen unsurlardır. Bunları külliyen kesmek değil lakin makul bir nizam içinde tüketmek diş çürüğünün önlenmesi için gereklidir.



Diş sıhhati için önerilen beslenme hali;

• Şekerli, yapışkan yada asitli azıklar üç ana öğün içinde tüketilmelidir.

• Öğün aralarında elma, havuç üzere sert dişleri temizleyip dişetine masaj yapacak besinler yenmelidir.

• Şekerli, yapışkan besin yendikten sonra dişlerin fırçalanması mümkün değilse ağız su ile çalkalanmalı yada bir bardak su içilmelidir.

• Yeniden şekerli besin yendikten sonra ağza atılacak bir modül peynir şekerin çürük önleyici tesirini gidermek açısından son kademe değerlidir.



Diş dostu olarak kabul edebileceğimiz besin unsurları hangileridir ?

Diş dostu olarak kabul edilen kabul edilen besin hususlarının başında proteinler gelir.

Vücudumuzun temel yapı taşını oluşturan bu hususlar hem dişlerin gelişimi sırasında, hem de dişler sürdükten sonra diş sıhhati açısından da kesinlikle tüketilmesi gereken besin unsurlarıdır.

Yüksek protein içeriğinin yanı sıra diş sağlığındaki kıymeti açısından peynir bilhassa şekerli azık tüketimi sonrası şiddetle tavsiye edilen bir besindir.

Bölge fıstığı da içeriğindeki fosfat nedeniyle çerez tipi yiyecekler arasında diş dostu olarak nitelendirilen bir besindir.

Rafine edilmemiş hububat (beyaz undan yapılmış ekmek noktasına kepekli esmer ekmek) diş sıhhati açısından tercih edilmelidir.

ayrıyeten maydonoz ve balık , içerdikleri flor nedeniyle sıklıkla önerdiğimiz besin gurupları arasındadır.

 

Similar threads

Diş sıhhati için zararlı olarak nitelendirilen azık madeleri şekerli ve asitli besinler ile dişler üzerine yapışıp kalan, kolay temizlenemeyen unsurlardır. Bunları büsbütün kesmek değil lakin muayyen bir nizam içinde tüketmek diş çürüğünün önlenmesi için gereklidir. Diş sıhhati için önerilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Ağız ve diş sıhhati âlâ bir beslenmenin göstergelerinden biridir. Amerikan Diyetisyenler Derneği ve Diş Doktorları beslenme tavsiyeleri ile ağız sıhhatini himayenin mümkün olabileceği görüşündeler ve hastalarına bu bahiste şahsi beslenme eğitimi veriyor ve tavsiyelerinde bulunuyorlar. Çalışmalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Diş çürüğü bilhassa küçük yaşlardaki çocuklarda sıkça karşılaşılan bir meseledir ve diş çürümesine karşı alınabilecek tedbirlerin başında dişlerin nizamlı fırçalanması ve ağız hijyeninin nizamlı olarak yapılması gelmektedir. Bunların yanında tabi ki yardımcı tatbikler da vardır. Mesela bir modül...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Şık tadı ve şirin kokusu ile yaz aylarında sevilerek tüketilen çilek, içinde bol ölçüde A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor üzere mineral hususlar içermektedir. Bağışıklığı güçlendiren ve besin kıymeti yüksek olan çileğin pek çok yararı bulunmaktadır. Çilek, ağız ve deri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Süt dişlerinin mineral yapıları olağan dişlere orantıyla daha zayıf oldukları için asit ataklarına çok dayanıklı değildir. Süt dişlerinin daha çok organik husus içermesi ve beslenme alışkanlığındaki yanlışlar dişleri çürük oluşumuna daha yatkın hale getiriyor. Bu nedenle evlatlara küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt